Фит група

Фит група

ВОДЕТЕ ПО-АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ СТРАХОТНО

Уелнес тест

Уелнес тест

ИЗМЕРВАНЕТО ЩЕ ВИ ПРЕДОСТАВИ МНОГО ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ, С КОЯТО ЩЕ ОПРЕДЕЛИМ РИСКОВЕТЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!

Включете се в групата

Включете се в групата

ТАКА ЩЕ СЕ ОБРАЗОВАТЕ КАК ДА ВОДИТЕ ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Резултати

Резултати

ВИЖТЕ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО НИ СЕ ДОВЕРИХА И ПОСТИГНАХА ТОВА, КОЕТО ЖЕЛАЕХА

 

Омега 3 и обмяната на веществата: DHA (докозахексаенова киселина) може да намали риска от метаболитни заболявания

Новите данни от метаболитните анализи дават възможност да се предположи, че влиянието на полиненаситената мастна киселина Омега-3 върху обмяната на веществата може да бъде дори по-голяма от очакваното.

Заключение: добавки, съдържащи DHA, се асоциират с цяла гама от „неочаквани“ ползи за обмяната на веществата.

Проучването, ръководено от проф Доналд Джъмп от Държавния университет в Орегон, САЩ – това е първото проучване, което използва метаболомиката – анализ на метаболитните продукти (метаболити), което отразява многобройните биологични ефекти на Омега 3 мастните киселини върху черния дроб.

Изследователите са установили, че използването на хранителните добавки DHA в количества, обикновено се препоръчва за подобряване на сърдечно-съдовата система, оказват непредвидено влияние върху други метаболитни системи, между които са  метаболизмът на витамините и въглехидратите, функционирането на белтъците и аминокиселините, а също и на липидния метаболизъм.

Проф Джъмп казва: „Ние бяхме шокирани от размера на биологичните направления, които са засегнати от влиянието на Омега-3 мастните киселини. Повечето изследвания показват, тяхното влияние върху липидния метаболизъм и възпаленията. Нашият метаболитен анализ показва, че влиянието на Омега-3 мастните киселини е много по-широко и включва метаболизма на въглехидратите, аминокиселините и витамините. „

Също така беше установено, че с добавянето на DHA напълно или частично предотвратява метаболитното увреждане в тези направления, които обикновено са свързани с западната диета и прекомерната консумация на червено месо, захар, наситени мазнини и обработени зърна.

 

Автор: Нейтън Грей

www.nutraingredients.com