Фит група

Фит група

ВОДЕТЕ ПО-АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ СТРАХОТНО

Уелнес тест

Уелнес тест

ИЗМЕРВАНЕТО ЩЕ ВИ ПРЕДОСТАВИ МНОГО ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ, С КОЯТО ЩЕ ОПРЕДЕЛИМ РИСКОВЕТЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!

Включете се в групата

Включете се в групата

ТАКА ЩЕ СЕ ОБРАЗОВАТЕ КАК ДА ВОДИТЕ ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Резултати

Резултати

ВИЖТЕ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО НИ СЕ ДОВЕРИХА И ПОСТИГНАХА ТОВА, КОЕТО ЖЕЛАЕХА

 

Предиабетно състояние

Очаква се, че към 2035 г. 8% от населението на света (471 милиона) ще бъдат диагностициранo като „предиабетици“, което значително ще увеличи риска от развитието на /пълен/ диабет тип 2. Тази статистика е бомба със закъснител за общественото здраве.

Според Световната здравна организация (СЗО), днес повече от 220 милиона души по света са с диабет тип 2. Всяка година 3,4 милиона души умират от последиците на висока кръвна захар. СЗО нееднократно заявява, че светът преживява епидемия от диабет.

Тази бомба със забавено действие е шанс за хранително-вкусовата промишленост, която може да помогне за намаляване на риска от развитието на диабет чрез разработване на по-здравословни храни и насърчаването промяната в начина на живот.

„Сега когато е установено, че затлъстяването и диабета са най-належащите проблеми на общественото здраве, продуктите, които съдържат излишни калории и въглехидрати трябва да се разглеждат като важна част от този проблем“, – казват изследователите в статия на списание „Физиология и поведение“  като добавият, че индустрията има възможността да участва в борбата срещу този проблем, разработвайки продукти, които могат да помогнат да се обърне тази тенденция.

Те добавят: „В миналото, леки закуски, се разработвали главно за вкус и удобство. Ние имаме нужда от лека закуска имаща хранителна стойност и  способваща обмяната на веществата. “ Изследователите твърдят, че процентът на предиабетиците е много повече, отколкото тези, които са били диагностицирани с диабет и той постоянно расте.

Пациенти с предиабетно състояние са с висок риск от сърдечно-съдови заболявания, включително инсулт и коронарни и периферни съдови заболявания. Многобройни проучвания потвърждават връзката на диабета с наднорменото тегло, неправилното хранене и липсата на физическа активност, като по този начин показва, че промяната на тези тенденции може драстично да повлияе на развитието на предиабетното състояние и опасност от диабет тип 2.

Обогатяването на храните с микроелементи, намаляване съдържанието на захар и увеличаване съдържанието на фибри, ще даде възможност на хранителната индустрията да произведе повече здравословни храни, които ще помогнат на потребителите в борбата им срещу заболяването.

Например, множество изследвания показват, че диета с високо съдържание на протеини, особено сутрин, помага за контролиране на кръвната захар и намаляване на риска от по-нататъшно предиабетно състояние.

Автор: Нейтън Грей

www.nutraingredients.com, януари 2015