Фит група

Фит група

ВОДЕТЕ ПО-АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ СТРАХОТНО

Уелнес тест

Уелнес тест

ИЗМЕРВАНЕТО ЩЕ ВИ ПРЕДОСТАВИ МНОГО ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ, С КОЯТО ЩЕ ОПРЕДЕЛИМ РИСКОВЕТЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!

Включете се в групата

Включете се в групата

ТАКА ЩЕ СЕ ОБРАЗОВАТЕ КАК ДА ВОДИТЕ ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Резултати

Резултати

ВИЖТЕ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО НИ СЕ ДОВЕРИХА И ПОСТИГНАХА ТОВА, КОЕТО ЖЕЛАЕХА

 

Category Публикации

Омега 3 и обмяната на веществата: DHA (докозахексаенова киселина) може да намали риска от метаболитни заболявания

Новите данни от метаболитните анализи дават възможност да се предположи, че влиянието на полиненаситената мастна киселина Омега-3 върху обмяната на веществата може да бъде дори по-голяма от очакваното.

Заключение: добавки, съдържащи DHA, се асоциират с цяла гама от „неочаквани“ ползи за обмяната на веществата.

Проучването, ръководено от проф Доналд Джъмп от Държавния университет в Орегон, САЩ – това е първото проучване, което използва метаболомиката – анализ на метаболитните продукти (метаболити), което отразява многобройните биологич...

Read more >>

Цялата истина за захарта в плодовете

Идеята, че плодовете са вредни, придоби заплашителни мащаби преди няколко години – с появата на истерията по ниско-въглехидратните диети. Този мит съществува и до днес. Не минава и седмица, в която да не чувавам от някой, че той избягва плодовете защото са „с много захар“ или „с много въглехидрати.“ Днес бих искала да възстановя справедливостта и да разсея мита, в защита на едни от най-полезните продукти – пресните плодове.

Твърдението, че „Плодовете са ...

Read more >>

Защо не трябва да се яде през нощта

Закуската, обяда и вечерята са полезни за нашия организъм.  A какво ще кажете за късната вечеря, среднощна закуска или храненето в средата на нощта? Изследванията ясно потвърждават, че хората, които ядат късно през нощта, тежат повече от тези, които консумират голяма част от храната си в по-ранните часове.

Според проучване, публикувано през 2007 г. International Journal of Obesity, тези, които ядат много през нощта, индекса на телесна маса е по-висок.

Друго про...

Read more >>

2,3 милиарда ще станат хората с наднормено тегло през 2015 г

Очаква се през 2015 г. броят на хората с наднормено тегло да нарасне до 2.3 милиарда. Изчисленията са на Световната здравна организация (СЗО). Само преди 6 години – през 2005 г., броят на хората с наднормено тегло е бил 1.6 милиарда.

Очаква се през 2015 г. броят на възрастните с проблеми с килограмите да нарасне от 400 милиона (какъвто е броят им сега) до 700 милиона човека. Това означава, че приблизително всеки трети жител на планетата ще бъде с наднормено тегло...

Read more >>

Предиабетно състояние

Очаква се, че към 2035 г. 8% от населението на света (471 милиона) ще бъдат диагностициранo като „предиабетици“, което значително ще увеличи риска от развитието на /пълен/ диабет тип 2. Тази статистика е бомба със закъснител за общественото здраве.

Според Световната здравна организация (СЗО), днес повече от 220 милиона души по света са с диабет тип 2. Всяка година 3,4 милиона души умират от последиците на висока кръвна захар. СЗО нееднократно заявява, че светът преживява епидемия от диабет...

Read more >>